Poznate ličnosti, novi kreatori i TikTok

tik tok logo na telefonu

Kako bi uveli nove kreatore i poznate ličnosti u TikTok zajednicu neki od njihovih zaposlenih imaju mogućnost da pojačaju video snimke, potvrdio je TikTok Forbsu.

Kako bi se zaobišao algoritam koji navodno pokreće TikTok, a ipak broj pregleda bio povećan, TikTokovo “Heating” dugme može da se koristi za postavljanje odabranih videosnimaka na “For You” stranice korisnika.

Video snimci

Zaposleni mogu odlučiti šta će biti viralno, potvrdili su iz TikTok-a.

“Pojačavanje određenih videosnimaka nije jedini razlog za “Heating. TikTok će takođe promovisati neke videosnimke kako bi pomogao u diversifikaciji sadržaja, odnosno da budu prikazani svi trendovi,” istakao je Džejmi Favaca, portparol TikToka za Forbs.

Ovi “zagrejani” video snimci čine oko 1 do 2% ukupnih dnevnih pregleda, piše Forbs. Ti video snimci, za razliku od plaćenih objava i reklama nisu označeni da ih je TikTok pojačao. Pojavljuju se kao i svi drugi video snimci koje bi za vas izabrao algoritam.

The Verge piše da godinama kruže vesti da je TikTok koristio obećanja o promovisanju sadržaja kako bi ubedio kompanije i političare da koriste njihovu platformu. Muzička industrija za promociju svojih brendova ne krije da je koristi i da je veoma zadovoljna.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *