Proteinske ledene kocke

x   T.

Ovo je kolač za sve one koji paze da se ne ugoje i vode računa o unosu kalorija. Do mile volje možete uživati u ovom dezertu.

Ovaj slatkiš je zaludeo sve zaljubljenike u fitness. Ako želite bez griže savesti da se zasladite ovo je pravi kolač za vas. Ima samo 100 kalorija. Priprema se lako i brzo i ne peče se.

Sastojci…

500 g nemasnog sira, ekstrat vanile, 500 ml proteinskog mleka od vanile, zaslađivač, 75 g lešnika, 30 g želatina, 100 ml vode, kokodsovo ulje, 350 g višanja.

Priprema…

Sir, vanilin ekstrat, mlevene lešnike, proteinsko mleko od vanile i zaslađivač koji ćete staviti po želji u zavisnosti koliko volite da vam bude sladak kolač i sve promešajte. Želatin dodajte u vodu i sačekajte da nabubri, otprilike oko 15 minuta.

Pleh nauljite kokosovim uljem dodajte višnje i na tihoj vatri rastopite nabubreli želatin. Malo proteinskog mleka dodajte i promešajte sa smesom želatin. Smesu sipajte preko višanja. U frižideru ohladite oko 90 minuta i nakon toga isecite na kocke. Na kraju preko dodajte višnje i malo cimeta.

Prijatno!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *