Uredite dvorište i baštu

x   T.

Ako imate parče zelenila pravi ste srećnik. Pomoću baštenskog alata iz Tehnomedie napravite oazu mira i iskoristite i uredite svaki deo bašte ili dvorišta.

Proleće je pravo vreme za uređenje bašta i dvorišta. Napravite svoj kutak za uživanje. Za ovaj posao neophodan vam je baštenski alat. Ovo morate da imate: električnu testeru, kosačicu, makaze za živu ogradu, perač pod pritiskom, pumpu za vodu, skidač mahovine, testeru. Brendovi: Bosch i Total garantuju za kvalitet. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas upravo u Tehnomedii, nemojte to da zaboravite.

image

Boravak na vazduhu je neprocenjiv, a rad u dvorištu ili bašti za jedne predstavlja rekreaciju, a za druge obavezu. U svakom slučaju sa adekvatnim alatom iz Tehnomedie je sve lakše.

Krenuli ste sa uređenjem, ali obratite pažnju na neke bitne stvari. Dovoljno prostora ostavite biljkama. Lepšim svako dvorište i baštu čine cveće i biljke, ali ipak sve mora imati nekog smisla. Kako bi sve izgledalo uredno održavajate baštu bez korova. Ne dozvolite da vam dvorište zaraste, a uz pomoć alata iz Tehnomedie uklonićete divlje biljke kada se pojave. Ako imate stepenice koje vode iz dvorišta u dom, redovno ih čistite i uklonite travu, lišće, zemlju ili kamenčiće koji su se lako nakupili na njima. Možete i ofarbati kapiju i sve će izgledati odmah drugačije i održavano. Nakon završenog posla baštenski alat ne ostavljajte napolju. Makaze, lopate, alat ili crevo sve odložite kako bi se videlo ono što ste uradili.

Sa alatom možete pokazati svoju kreativnost u bašti ili dvorištu. Tehnomedia ima odličan izbor. Sa oštrim i kvalitetnim makazama za orezivanje moći ćete da orežete višegodišnje biljke i žbunove. Sa njima ćete odstraniti mrtvo korenje, a orezivanjem brže će se oporaviti biljka.

Čim grane sunce i vreme se prolepša počnemo da radimo u dvorištu i kući i zato vam je ubodna testera potrebna. Imati dvorište i baštu je privilegija. Sredite otvoren prostor i načinite ga idealnim mestom za odmor, ispijanje kafe i naravno druženje. Baštovanstvo i rad na otvorenom deluje smirujuće. Potreban vam je samo odgovarajući alat. U Tehnomedia prodavnicama pronaći ćete najbolje pomoćnike za ovu vrstu posla su akumulatorski alati. Odlična su zamena za električne alate i neverovatno praktični. Ovaj alat je mobilan i može da se koristi i tamo gde nema struje. Sve poslove ćete obaviti i na nekim teško dostupnim mestima. Napaja se pomoću akumulatora, to jest baterije. Na struju se uglavnom te baterije pune, a ima i onih koje su sa solarnom tehnologijom kompatibilne. Ovaj aku alat je praktičan za rad u dvorištu i bašti jer ne morat eda razmišljate o struji, napajanju i kablovima.

Za brojne majstorske poslove potrebna vam je bušilica. Sa burgijama različitih namena kao što su za metal, drvo ili čvrste materijale kao što su beton, cigla i slično mnogo toga ćete uraditi. Visoka izdržljivopst, različite brzine, led svetlo i još dosta dodatnih opcija nude. Prva pomoć biće vam za sve posloveu dvorištu, ali možete uz njenu pomoć čuda da napravite i pokažete kreativnost. Postavite police za biljke, napravite neki nameštaj za baštu pomoću paleta na primer i slično.

image

Za travnato dvorište najkorisnija mašina je kosilica. Ona će vam perfektno srediti zelenu površinu. Multifunkcionalna je i ima veliku mogućnost zato što je moćna sa više režima rada. Zahvaljujući kvalitetnim točkovima lako ćete je pomerati i rukovati. Naravno i ručni alat vam je potreban kako bi sve izgledalo perfektno. Taj alat će vam pomoći oko zakucavanja, cepanja, sečenja…

Proleće je pravo vreme za uređenje vašeg zelenog raja. Sve poslove oko pripreme, održavanja i uređenja obavićete lakše i jednostavno sa pravim alatom i mašinama. Sa peračem pod pritiskom vaša bašta će zablistati. Naravno i tepisi, bicikl, auto… Sada vam pomoćna sredstva za čišćenje i pranje i razne hemikalije više neće trebati. Snažan mlaz ovog perača ukloniće i odstraniti svu prljavštinu i nečistoću, poput blata, prašine i drugo. Za kratko vreme će pranje biti gotovo zahvaljujući neverovatno snažnom mlazu. Sada ćete sa ovim alatom uživati u pranju staza u bašti, bilo da su betonske ili popločane. Sve ćete obaviti jednostavno i brzo.

Ništa lepše od pogleda na zelenu travu. Međutim potrebno je redovno održavanje i košenje. Sa kosilicom iz Tehnomedie lako ćete obaviti posao košenja. Izaberite odgovarajući model. Za manje površine dobar je izbor model koji sami gurate. Motorne sa manjim ili većim korpama za pokošenu travu su odlične za veće prostore. Birajte onu na dugme, na akumulator… Manji alati poput motorne kose bez kabla koja je lagana za nošenje vam je neophodna za finija seckanja. Sa pravim alatom vaš travnjak izgledaće kao na filmu.

Sve ograde su lepe: drvene, zidane, žičane, betonske, od kovanog gvožđa, ali ipak je “živa” ograda najlepša. Sve ono što je prirodno najbolje se uklapa u zeleno okruženje, a i najzdravije je. Najlepši je miris svežine, a to će vam upravo dati ova ograda. Pomoću makaza za živu ogradu ona će izgledati kao pod konac, besprekorno i biti najlepši ukras. Ako ste kreativni i pustite mašti na volju možete napraviti i prava remek dela. Ne morate više ništa da radite ručno. Sa motornim makazama koje su praktične i lake brzo ćete završiti svaki posao. Višenamenske su pa ćete moći da isečete i neke druge biljke u bašti.

image

Da bi biljke, cveće, trava, zelenilo i svi stanovnici vaše bašte bili nahranjeni potrebna je voda. Zalivajte pomoću pumpe iz Tehnomedie.

Najbolje je da posetite najbližu Tehnomedia prodavnicu ili pogledate na tehnomedia.rs bogatu ponudu alata za održavanje i sređivanje vaše zelene oaze. Lako ćete kada imate sa čim napraviti baštu iz snova.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *