Rerna koja se sama čisti

x   T.

Rerne sa funkcijom samočišćenja su spas. Štede vreme i novac, a prljav posao obaviće umesto vas.

Kuhinjski aparati nas menjaju u mnogim stvarima. Rerne osim što kuvaju, dinstaju i peku mogu same i da se očiste. Ovi pametni kuhinjski aparati čišćenje obavljaju sami, a vama jedino ostaje da se za to vreme odmorite ili posvetite dragim osobama. Nema više napornog ribanja i klečenja na kolenima pored rerne. Rerne sa samočišćenjem će odstraniti i one dugogodišnje najupornije tvrdokorne mrlje i prljavštinu.

Niko ne voli da čisti rernu, jer je to težak posao. Zaprljaju se vremenom. Na vrata rerne, bočne zidove kao i na gornji zalepi se prljavština i masnoća. Na površinama ta prljavština sagori usled visokih temperatura u rerni.

Capture

Pirolitičke rerne su one sa samočišćenjem. Rade sasvim normalno i uobičajeno. Funkcionišu vrlo jednostavno. Vatrom prže masnoću i prljavštinu kada se rerna greje na skoro 500 stepeni. Na taj način se pretvara u pepeo sva prljavština koja će se karbonizovati. Rerna se zove pirolitička po nazivu procesa piroliza.

Odlično je rešenje za sve koji su alergični na hemijska sredstva za čišćenje, na primer.

Sve je lako. Pirolitičku rernu ispraznite. Izvadite sve što ne pripada delu opreme rerne. Uklonite rešetku, opremu za pečenje, termostat za meso, posuđe od stakla i slično. Veću nečistoću ili ostatke hrane sklonite iz rerne, kao i krpe sa ručke. Sada možete aktivirati automatski proces čišćenja. Kada pokrenete ovu opciju, sve mrlje od masnoće upiće katalitički ulošci.

Ovo je najefikasniji način čišćenja. Rerna će biti čista i bez fleka i mrlja zahvaljujući visokim temperaturama. Kada se rerna ohladi vaš jedini posao na kraju je da ostatke pepela uklonite vlažnom krpom.

Preporuka je da se čišćenje obavi jednom mesečno.

Savremene rerne poseduju brojne funkcije za čišćenje tako da je sada održavanje lako.

Rerne sa samočišćenjem su pirolitičke rerne koje se na oko 500 stepeni zagrevaju i svu prljavštinu i tvrdokorne mrlje pretvaraju u sitni pepeo koji ćete na kraju samo prebrisati kuhinjskom krpom. Kada pokrenete katalitičke uloške oni će jednostavno sve mrlje od masnoća upiti. Površina će ostati čista kada rernu zagrejete na 220 stepeni i tada oksiduje sva masnoća. Ako uključite opciju čišćenje parom sve tvrdokorne mrlje i ostaci će se otpuštati, a na vama je da samo prebrišete krpom rernu. Čišćenje vodom (Aqua Clean) daje prirodnu čistoću. Paru u rerni stvara vlaga i na taj način se otpuštaju sve prljavštine i mrlje.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *