Samostalno čišćenje klime

x   T.

Ne morate da plaćate majstora za čišćenje klime. To možete sami da uradite kod kuće i da uštedite.

Kao i sve, i klima uređaj je potrebno očistiti s vremena na vreme. Čišćenjem klime sprečavate razvoj svih vrsta opasnih i štetnih bakterija. Tako ćete sačuvati zdravlje, vazduh će biti prijatniji u vašem okruženju i uređaj će vas duže služiti. Ne morate da plaćate servisera, već uradite to sami i uštedite novac. Sve je lako i jednostavno. Preporučuje se čišćenje na otprilike 3 meseca ako je u funkciji i radi tokom cele godine.

LG Electronics  RAC ARTCOOL  Easy Installation

Čišćenje klime nije zahtevno. Potrebno vam je: malo vremena, dobra volja i voda.

Ugasite klima uređaj i isključite ga iz struje. Skinite poklopac ili ga dignite i videćete filtere na kojima se nakupila prašina i koje je potrebno očistiti. Izvucite pažljivo filtere i odstranite sa njih veću prljavštinu i operite samo vodom. Možete to uraditi tušem. Dodajte ako želite i sredstvo za dezinfekciju. Nakon pranja filtera potrebno je da se osuši dobro.  Dobro operite i mrežicu samo vodom ili mešavinom vode i običnog deterdženta. Suv filter vratite u klimu.

Sve ste vratili kao što je i bilo. Uključite klimu i uživajte u rashlađivanju i prijatnoj temperaturi. Odmah ćete osetiti promenu, a i vaš uređaj će bolje raditi.

Danas retko ko nema ovaj magični uređaj u svom domu ili na poslu. Od davnina su ljudi imali potrebu da se rashlade. Led i sneg su korišćeni za tu svrhu u praistorijsko doba. Preko prozora se stavljala nakvašena trska u Egiptu. Uz zidove kuća je kružila voda pomoću akvadukta i tako ih rashlađivala u Starom Rimu. U Kini u II veku korišćen je ručni ventilator, dok su se u srednjem veku na primer kuće hladile pomoću vode i vetrenjače. Zahvaljujući napretku u oblasti hemije izmišljena je klimatizacija početkom XX veka. Tada je inženjer Vilis Kerijer izumeo “aparat za tretiranje vazduha”, jer je želeo da reši problem sporog sušenja mastila i gužvanja papira u jednom izdavačkom preduzeću u Bruklinu.

Capture

Kako bi izbegli nemoguće uslove za rad usled visokih letnjih temperatura nekada su kompanije i državne institucije koristile kolektivne odmore u tom periodu.

Vremenom su klime napredovale. Postale su jeftinije, ekonomičnije, zdravije, manje, sa bezbroj mogućnosti i pridodatih funkcija. Osim onih standardnih funkcija hlađenja i regulisanja vlažnosti vazduha mogu i da prečiste vazduh, filtriraju ga i jonizuju, greju i slično. Ovi uređaji su doveli i do napretka u medicini. Sprečene su bolesti koje su se javljale u tropskim uslovima i samim tim produžen je ljudski vek.

Tehnomedia ima odličan izbor klima po super cenama i odličnim uslovima kupovine i plaćanja. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

 

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *