SET TOP BOX

x tv ruteri

Set top box tjuneri poseduju jedinstvenu tehnologiju pomoću koje ćete biti u mogućnosti da gledate svoje omiljene kanale, bez kablovske televizije.

SET TOP BOX je neophodan za prijem digitalnog TV signala. Priključuje se na stariji model televizora ili novije koji podržavaju standarde DVB-T2 i MPEG-4.

image

Digitalne DVB-T2 risivere možete povezati sa starijim CRT televizorima, kao i sa najnovijim LED, LCD ili plazma televizorima. Za praćenje digitalnog signala potrebna je “posebna” antena kao i onoliko risivera koliko imate televizora. Određeni modeli imaju i prednji panel za upotrebu USB memorije, omogućavajući pregled slika, nekoliko formata video fajlova i reprodukciju muzičkih fajlova. Možete snimati preko USB HDD ili pratiti TV program unazad. Tu su još DVB titlovi, tele-tekst, pretraživanje programa automatsko/manuelno, upravljanje formatom slike i još mnogo toga.

Zamena za DVB-T2 prijemnik koji nedostaje pojedinim televizorima je SET TOP BOX. Ovaj uređaj je potreban samo onima koji imaju televozore bez ugrađenog DVB-T2 prijemnika, odnosno televizijski signal dobijaju samo putem krovne ili sobne antene. Nije vam potreban ako televizijski signal vaš uređaj dobija od kablovskog operatera, ili ako posedujete satelitsku antenu, IPTV, TOTAL TV i slično.

Samo jedan televizor se može povezati sa jednim SET TOP BOX-om. U isto vreme signal se može sprovesti do dva ili više televizora, ali onda bi morali isti televizijski program svi da gledaju.

image

Pre kupovine pogledajte koje priključke ima vaš TV uređaj. Može se povezati pomoću priključka SCART, kompozitnog AV ili HDMI priključka.Postoji i ređa opcija putem antenskog RF priključka. Prilikom kupovine SET TOP BOX-a kupite onaj koji ima makar jedan od priključaka koje poseduje i vaš TV. Stariji modeli TV aparata imaju katodnu cev, odnosno na zadnjem delu uređaja veliku izbočinu tako da će vam biti potreban SCART kabl za povezivanje sa SET TOP BOX-om. Noviji televizori, plazma i LCD uglavnom koriste HDMI kabl. Za povezivanje SET TOP BOX-a i televizora univerzalni kabl ne postoji. Tip kabla koji je potrebno da nabavite zavisi od priključka. Ako vaš televizor ima samo antenski RF priključak onda izaberite SET TOP BOX sa ugradđenim RF modulatorom.

Kompozitni AV priključak i komponentni video priključak izgledaju slično, ali funkcije se razlikuju kao i namena. Od 3 RCA činča priključka crvene, bele i žute boje sastoji se kompozitni AV priključak, dok se komponentni video priključaj sastoji od činčeva plave, zelene i crvene boje. Potrebno je da RCA konektor žute boje uključite u žuti priključak na televizoru, crveni u crveni i beli u beli. Na isti način priključite drugi kraj kabla na kompozitni AV priključak Vašeg SET TOP BOX uređaja. Antenski RF priključak može povezati samo SET TOP BOX koji u sebi ima takozvani RF modulator. Povezuje se samo pomoću jednog sntenskog koaksialnog kabla. Jedan kraj kabla uključite u antenski RF priključak na TV-u i to tamo gde se uključuje antena, a drugi kraj kabla u antenski RF priključak na SET TOP BOX-u gde piše izlaz-out. SET TOP BOX ste povezali sa televizorom a kabl vaše sobne ili krovne antene uključite u antenski RF priključak na SET TOP BOX-u i to tamo gde piše ulaz-in.

image

Tehnomedia nudi odličan izbor SET TOP BOX uređaja za prijem digitalnog televizijskog signala. Maksimalan izbor po minimalnim cenama potražite u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *