Sokovnik ili blender?

naslovna

Zaboravite na sokove i kaše iz prodavnica i marketa koji su puni aditiva, veštačkih boja, konzervansa, emulgatora, zaslađivača. Za zdrav i ukusan obrok ili napitak potreban vam je blender i sokovnik. Samo tako ćete maksimum izvući iz voća i povrća i znati šta pijete i kojeg je kvaliteta.

Loša ishrana i brza hrana ostavljaju posledice na zdravlje. Potreban vam je aparat koji će vam obezbediti ono najbolje iz namirnica i vitamine i minerale. Maksimalnu količinu hranljivih sastojaka iz povrća i voća tokom procesa blendovanja izvući će dobar blender ili sokovnik.

sok

Sve što stavite u blender biće ispasirano ili blendirano. Sve hranljive materije koje se nalaze u plodu bez odvajanja pulpe zadržavaju se pasiranjem. Tako se dobija smuti odnosno napitak u kašastom stanju. U njemu se nalazi sve ono što je zdravo i najbolje za organizam i imuno sistem: vlakna, minerali, vitamini…Gustinu napitka možete sami prilagoditi po želji. Ako želite da napitak bude ređi dodajte malo vode. Velikom brzinom se pasiraju svi sastojci. Odlični su za pripremu kašica za bebe, kao i za obične ili guste supe i čorbe od mesa i povrća.

Sokovnici odvajaju pulpu iz voća i povrća. Za par sekundi koncentrovani hranljivi napitak biće gotov. Pomoću ovih aparata iz Tehnomedie dobićete vitaminsku bombu. Tako na primer, u odnosu na celu jabuku koju pojedemo, 4 puta više vitamina iz soka od jabuke apsorbuje naš organizam pomoću sokovnika.

Zdravi su i sokovi i kašasti napici. U blenederu ćete pripremiti kvalitetnu zamenu za obrok, takozvani smuti, odnosno kašasti napitak. Brzo će vas zasititi a sadrži više vlakana kao i sve ono što je potrebno vašem organizmu. U sokovniku dobićete isceđeno voće ili povrće i manje će vas zasititi. Sok se pije između obroka. Jednostavno se apsorbuje i omogućen je veći unos hranljivih sastojaka koji su koncentrovani. Blender ili sokovnik svejedno je, jer će ta na oba načina uneti vitamine, minerale i hranljive materije i vlakna. Konzumiranjem soka ili kašastog napitka ojačaćete imuni sistem, ubrzati metabolizam i sačuvati zdravlje.

Prilikom kupovine blendera obratite pažnju na snagu motora. Oni od 600 W i više imaju naprednije funkcije. Blenderi koji poseduju jači motor i sečivo mogu da zdrobe led, orašaste plodove pa i da samelju kafu. Sečiva od nerđajućeg čelika su veoma kvalitetna. Zapremina posuda se razlikuju, a najčešće su one od 1,5 l. Posuda od stakla je zdravija i kvalitetnija. Ona se neće habati i neće se skupljati mirisi u njoj. Sokovnici sa centrifugalnim ceđenjem nož okreću brzinom od 1500 – 2500 obrtaja u minuti i veoma su brzi. Zahvaljujući toj brzini ovi klasični sokovnici sok dobijaju tako što razrezuju vlakna voća. Sokovnik sa hladnim ceđenjem daće vam gušći sok sa manje mehurića i ujednačenom teksturom. Sokovnici sa hladnim odnosno sporim ceđenjem imaju 80 obrtaja u minuti znatno manje u odnosu na klasične. Korisni sastojci će se iscediti iz svakog komada voća ili povrća zahvaljujući tom sporom ceđenju i sačuvaće se enzimi, minerali i vitamini. Sokovnici sa hladnim ceđenjem su tiši.

image

Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i nabavite sokovnik ili blender ili oba. Možete sami kombinovati ukuse i sastojke i uživati. Neophodnu energiju, vitamine i minerale unećete sa ovim napitkom. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *