Spremite se za leto sa Xplorer fitnes spravama

devojka na fitnes bicikli

Najvažnije je biti zdrav. Budite uvek u formi uz Xplorer i vežbajte kod kuće.

Proleće je vreme kada priroda oživljava, temperatura raste i ljudi se pripremaju za leto. Jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za svoje zdravlje i fizičku kondiciju je da počnete da vežbate i da smršate ako je to potrebno. Ovo je odlično vreme da započnete sa novim navikama koje će vam pomoći da se osećate bolje u svojoj koži.

Vežbanje je ključno za održavanje zdravog života i za sagorevanje kalorija. Tokom proleća, možete da uživate u različitim aktivnostima na otvorenom kao što su trčanje, vožnja bicikla, hodanje ili igranje sportova. Takođe, ovo je odlično vreme da se prijavite za neki grupni trening, ili teretanu, a kutak za vežbanje možete napraviti i u svom domu.

Odličan izbor je Xplorer oprema. Predlažemo da nabavite: trenažer i sobni bicikl.

Sobni bicikl

image

Sobni bicikl ne zauzima puno prostora, a sa njim ćete postići odlične rezultate. Pomaže pri skidanju kilograma. Odličan je izbor za sve koji uživaju u treniranju i vežbanju i za žene i muškarce, stare i mlade.

Nisu potrebne neke zahtevne vežbe, zagrevanje, posebna tehnika i slično.Važno je da podesite sedište i krenete. Sa sedla se podignete ili napred nagnete torzo.Sa sobnim biciklom za sat vremena sagorećete između 500 i 900 kalorija. Samo sednete i okrećete pedale. Nema opterećenja zglobova niti neke posebne tehnike.

Negativna strana može biti monotonija tokom vežbanja. Okretanje pedala može brzo da vam dosadi. Zato dok vozite sobni bicikl možete slušati muziku, ili odgledati neku seriju ili emisiju.

Sa ovom spravom za vežbanje popravićete držanje i raspoloženje. Dobićete savršeo oblikovane noge, struk, leđa, trbušnjake. Sjajan je izbor i za kardio trening. Svi mogu da koriste ovu spravu. Sedi se uspravljenije nego na običnom biciklu. Sedište je udobno i šire nego kod standardnog bicikla. Važno je da bicikl odgovara vašoj visini, odnosno da da su vam noge ispružene kada je pedala u donjem položaju tokom korišćenja.

Trenažer

image

Ako želite kompletan trening ova sprava za nordijsko skijanje je za vas. Dosta vremena provodite sedeći, a vežbajući na trenažeru bićete kao novi, zategnuti i u formi. Daje više benefita. Poboljšaće vašu kondiciju, a mišiće ojačati i zategnuti. Aktiviraće donji deo vašeg tela i mišiće ruku, leđa i abdomena. Možete simulirati hodanje po uzbrdici, penjanje uz stepenice, nordijsko skijanje i slično. Zglobovi i kolena neće biti opterećeni, jer nema dodira sa podlogom. Odličan je saveznik u borbi protiv viška kilograma. Izbor vežbi je dobar, sami ih birate i pratite svoje rezultate. Sve će vam biti prikazano na displeju tako da možete pratiti broj potrošenih kalorija, puls i druge parametre. Nivo otpora sami podešavate za intenzivniji ili lakši trening. Neki modeli poseduju unapred definisane programe vežbi koje pokreću određene grupe mišića i možete pratiti taj nivo i ritam vežbanja ili jednostavno sve iskombinovati.

Displej na trenažeru pokazaće utrošene kalorije, ali na to ne obraćajte pažnju, jer taj broj pokazuje samo procenu. Počnite da vežbate sa niskim ili umerenim intenzitetom, a zatim napor povećavate: Veća brzina, veći nagib, veće opterećenje i slično.

Na ovoj spravi se izvode eliptični pokreti i naprezanje je veliko tako da se ne preporučuju onima koji imaju probleme sa kolenima. Sa elitikom dobijate u jednoj spravi tri: bicikl, traku za trčanje i steper. U isto vreme kreću se i noge i ruke tako da je potrebno iskustvo da biste to savladali.

Vežbanje sa ovim spravama poboljšava kardiovaskularni sistem, smanjuje masnoću i jača mišiće. Pomoću traka za pedale efikasno ćete pedalirati guranjem nadole, ali i podizanjem nagore. Zamajac je čelični točak koji se nalazi unutar bicikla i ima ulogu opterećenja na noge vozača i teži 2 kg. Imaju dovoljno velike ekrane na kojima ćete lako očitati osnovne podatke o: vremenu, brzini, potrošenim kalorijama, pređenoj udaljenosti. Mogu biti prikazani i podaci o otkucaju srca, nivou otpora, broju obrtaja u minuti i slično.

Sa eliptičnim trenažerom možete da sagorite između 300 i 600 kalorija na sat, navedeno je sajtu Xplorer. Ovo je kombinacija trake za trčanje, stepera i bicikla. Na ovoj spravi je naprezanje veće, jer se izvode eliptični pokreti i ne preporučuje se onima koji imaju probleme sa kolenima.

  • Kada vežbati na ovoj spravi?

    S obzirom da se nalazi u vašem domu, uvek vam je sprava dostupna i to je velika prednost. Ne postoji idealno vreme, ali nemojte vežbati na ovoj spravi ako ste se tek probudili i ustali iz kreveta, kada vam je mnogo vruće, ili hladno, kao i kada ste veoma umorni. Najpre se zagrejte. Nakon obroka nemojte odmah vežbati, već prvo dozvolite telu da najpre hranu svari i tek kada osetite da imate dovoljno snage pristupite vežbanju.

  • U kom delu dana je najbolje trenirati?

Najbolje je, kada imate dovoljno vremena da se posvetite vežbanju i kada se dobro osećate. Ako je vaš izbor jutro, obavezno se zagrejte pre toga. Ako više volite da vežbate kasnije u toku dana, onda nemojte pre spavanja, jer vežbanjem možete poremetiti san i podići telesnu temperaturu.

Saveti

image

Ne postoje univerzalni saveti i pravila. Svako najbolje poznaje sebe i mora da osluškuje svoje telo i svoje mogućnosti. Vežbajte u doba dana kada se najbolje osećate i imate dovoljno vremena.

Kako budete napredovali, tako ćete biti i motivisaniji i napredovati sve više i više. U prednosti ste, jer ćete moći da vežbate kod kuće ili u stanu i sami prilagođavate vreme i najbolji trenutak za trening. Xplorer nudi kvalitetne sprave za vežbanje.

Kada je u pitanju mršavljenje, važno je da imate realna očekivanja i da ne preterujete. Fokusirajte se na zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost. Pokušajte da se držite namirnica koje su bogate proteinima, voćem i povrćem, a da izbegavate prerađenu hranu i slatkiše. Takođe, pokušajte da pijete dovoljno vode tokom dana i da ograničite unos alkohola.

Kada započnete novi režim vežbanja i ishrane, važno je da budete uporni i da ne odustajete. U početku može biti teško, ali budite strpljivi sa sobom i dajte sebi vremena da se naviknete na nove navike. Možete se motivisati tako što ćete postaviti ciljeve koje želite da postignete i pratiti svoj napredak.

Zaključak

Proleće je idealno vreme da počnete da vežbate i da radite na svom zdravlju i fizičkoj kondiciji. Uz zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost, možete da postignete svoje ciljeve i da se osećate bolje u svojoj koži. Ne zaboravite da budete strpljivi i da se ne predajete, jer će vam nova navika postati deo svakodnevnog života i doneti vam mnogo koristi u budućnosti.

O fotnes spravama i opremi pisali smo OVDE. O vežbanju kod kuće čitajte OVDE. saznajte i kako možete uvek da budete fit OVDE i kako da sagorite kalorije pomoću trenažera čitajte OVDE.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *