Tehnomedia jedan od donatora Kampa klasične muzike - Dobro došli u svet tehnike!
Početna » Zabavna zona » Tehnomedia jedan od donatora Kampa klasične muzike

Tehnomedia jedan od donatora Kampa klasične muzike

22.08.2022

Na završnom koncertu polaznika Kampa klasične muzike kompaniji Tehnomedia uručena zahvalnica.

Sedmi Kamp klasične muzike za učenike instrumentalnog odseka muzičkih škola i studente akademija Srbije i regiona, održan je u Zaječaru. Na ovogodišnjem kampu učestvovalo je blizu 40 polaznika. Predavači su bili vrsni profesori sa Muzičkih akademija u Beogradu i Novom Sadu i kako kažu, zadovoljni su postignutim rezultatima svojih polaznika.

Опис није доступан.
foto:facebook

Kamp je od opšteg društvenog interesa, a njegov osnovni cilj je podrška u razvoju mladih muzičkih talenata, od predškolskog uzrasta do post- diplomskih studija,” istakli su organizatori.

Ovaj šestodnevni kamp jer pokazao da talenata i stručnog kadra ima i da je ovakav vid edukacije i promocije mladih potreban, a da se klasična muzika mora negovati. Svakodnevne radionice su se održavale u Osnovnoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, a kocerti u školi i u pozorištu.

Опис није доступан.
foto:facebook

Predavači

Eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači su u okviru višečasovnih dnevnih aktivnosti vršili edukaciju: na klaviru – prof. Jokut Mihailović, gitari – prof. Vera Ogrizović, na violončelu – prof. Sandra Belić, flauti – prof Ljubiša Jovanović, u solo pevanju – prof. Katarina Jovanović, violini – prof. Marko Josifovski i prof. Robert Lakatoš i u klavirskoj saradnji – prof. Uki Ovaskainen.

Polaznici Kampa su imali priliku da upoznaju svoje uzore i da kroz rad sa njima napreduju i nadograde svoje znanje.

Završno veče

Završni koncert polaznika Kampa održan je u Osnovnoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru. Na završnoj večeri priređena je svečanost i uručene su diplome polaznicima i zahvalnice institucijama, ustanovama i svima koji su pomogli da se Kamp realizuje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 300458991_2848737225421034_7316922953129397990_n-768x1024.jpg

Prema rečima Milana Dujmovića, direktora Srpskog muzičkog centra, kvalitet Kampa i usluge je sve bolji.

Опис није доступан.
Milan Dujmović, dir. Srpskog muzičkog centra

“Muzički kamp u Zaječaru organizujemo već 7 godina i osmišljen je kao niskobudžetni projekat podrške mladim talentima i razvoju klasične muzike u regionu. Svake godine ugostimo znatan broj muzičara iz Srbije i okolnih zemalja, kao i naše najeminentnije profesore, a gradu priredimo besplatne koncerte. Zaječar je već postao prepoznatljiv u našoj državi i po klasičnoj muzici, zahvaljujući profesorima i polaznicima koji borave ovde tokom održavanja Kampa.”

Dujmović je zahvalio na pomoći i sponzorstvu našoj kompaniji.

“Bez dodatnih sredstava nismo mogli da poboljšamo kvalitet i usluge našeg Kampa i hvala na donaciji, partnerstvu i pomoći oko realizacije ovog projekta.”

Опис није доступан.

Tehnomedia je društveno odgovorna kompanija koja se trudi da pomogne i doprinese zajednici na svim poljima i u oblasti sporta, kulture, muzike. Realizaciju jednog ovakvog projekta sa velikim umetničkim značajem za naš grad i zemlju treba podržati i zato smo se odazvali apelu za pomoć. Na taj način doprineli smo vidljivosti klasične muzike u našem gradu i još jednom pružili podršku kulturi i umetnosti.

Organizator Kampa je Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja “Srpski muzički centar” iz Beograda, a suorganizatori: Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodni muzej „Zaječar” i Muzička škola “Stevan Mokranjac” iz Zaječara, pokrovitelj je grad Zaječar.

Опис није доступан.
Опис није доступан.
fotografije:facebook (Kamp klasične muzike-Zaječar)

Zanimljivost

Muzikoterapija se u svetu koristi za lečenje, a zanimljivo je da se klasična muzika najviše koristi kao lek. Čajkovskog bi trebalo da slušaju osobe koje imaju srčanu slabost i povišen holesterol. Osobe sa niskim pritiskom trebalo bi da slušaju Dvoržaka. Kod migrene pomažu melodije Đuzepea Verdija, dok visok krvni pritisak snižava Bahova muzika. Depresivnim i melanholičnim osobama od velike koristi mogu da budu kompozicije Ludviga van Betovena. Dijabetičarima se preporučujr kompozicije Mihaila Glinke.

Ocenite ovaj članak!

TehnomediaView all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram