Tehnomedia jedan od donatora Kampa klasične muzike

x   T.

Na završnom koncertu polaznika Kampa klasične muzike kompaniji Tehnomedia uručena zahvalnica.

Sedmi Kamp klasične muzike za učenike instrumentalnog odseka muzičkih škola i studente akademija Srbije i regiona, održan je u Zaječaru. Na ovogodišnjem kampu učestvovalo je blizu 40 polaznika. Predavači su bili vrsni profesori sa Muzičkih akademija u Beogradu i Novom Sadu i kako kažu, zadovoljni su postignutim rezultatima svojih polaznika.

Опис није доступан.
foto:facebook

Kamp je od opšteg društvenog interesa, a njegov osnovni cilj je podrška u razvoju mladih muzičkih talenata, od predškolskog uzrasta do post- diplomskih studija,” istakli su organizatori.

Ovaj šestodnevni kamp jer pokazao da talenata i stručnog kadra ima i da je ovakav vid edukacije i promocije mladih potreban, a da se klasična muzika mora negovati. Svakodnevne radionice su se održavale u Osnovnoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, a kocerti u školi i u pozorištu.

Опис није доступан.
foto:facebook

Predavači

Eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači su u okviru višečasovnih dnevnih aktivnosti vršili edukaciju: na klaviru – prof. Jokut Mihailović, gitari – prof. Vera Ogrizović, na violončelu – prof. Sandra Belić, flauti – prof Ljubiša Jovanović, u solo pevanju – prof. Katarina Jovanović, violini – prof. Marko Josifovski i prof. Robert Lakatoš i u klavirskoj saradnji – prof. Uki Ovaskainen.

Polaznici Kampa su imali priliku da upoznaju svoje uzore i da kroz rad sa njima napreduju i nadograde svoje znanje.

Završno veče

Završni koncert polaznika Kampa održan je u Osnovnoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru. Na završnoj večeri priređena je svečanost i uručene su diplome polaznicima i zahvalnice institucijama, ustanovama i svima koji su pomogli da se Kamp realizuje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 300458991_2848737225421034_7316922953129397990_n-768x1024.jpg

Prema rečima Milana Dujmovića, direktora Srpskog muzičkog centra, kvalitet Kampa i usluge je sve bolji.

Опис није доступан.
Milan Dujmović, dir. Srpskog muzičkog centra

“Muzički kamp u Zaječaru organizujemo već 7 godina i osmišljen je kao niskobudžetni projekat podrške mladim talentima i razvoju klasične muzike u regionu. Svake godine ugostimo znatan broj muzičara iz Srbije i okolnih zemalja, kao i naše najeminentnije profesore, a gradu priredimo besplatne koncerte. Zaječar je već postao prepoznatljiv u našoj državi i po klasičnoj muzici, zahvaljujući profesorima i polaznicima koji borave ovde tokom održavanja Kampa.”

Dujmović je zahvalio na pomoći i sponzorstvu našoj kompaniji.

“Bez dodatnih sredstava nismo mogli da poboljšamo kvalitet i usluge našeg Kampa i hvala na donaciji, partnerstvu i pomoći oko realizacije ovog projekta.”

Опис није доступан.

Tehnomedia je društveno odgovorna kompanija koja se trudi da pomogne i doprinese zajednici na svim poljima i u oblasti sporta, kulture, muzike. Realizaciju jednog ovakvog projekta sa velikim umetničkim značajem za naš grad i zemlju treba podržati i zato smo se odazvali apelu za pomoć. Na taj način doprineli smo vidljivosti klasične muzike u našem gradu i još jednom pružili podršku kulturi i umetnosti.

Organizator Kampa je Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja “Srpski muzički centar” iz Beograda, a suorganizatori: Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodni muzej „Zaječar” i Muzička škola “Stevan Mokranjac” iz Zaječara, pokrovitelj je grad Zaječar.

Опис није доступан.
Опис није доступан.
   n  x
   n x
   n x
   n x
   n x
   n x
   n x
fotografije:facebook (Kamp klasične muzike-Zaječar)

Zanimljivost

Muzikoterapija se u svetu koristi za lečenje, a zanimljivo je da se klasična muzika najviše koristi kao lek. Čajkovskog bi trebalo da slušaju osobe koje imaju srčanu slabost i povišen holesterol. Osobe sa niskim pritiskom trebalo bi da slušaju Dvoržaka. Kod migrene pomažu melodije Đuzepea Verdija, dok visok krvni pritisak snižava Bahova muzika. Depresivnim i melanholičnim osobama od velike koristi mogu da budu kompozicije Ludviga van Betovena. Dijabetičarima se preporučujr kompozicije Mihaila Glinke.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *