Važan sektor u kompaniji

x   T.

Jedan od najvažnijih delova svakog poslovanja je finansijsko knjigovodstvo. Ovaj posao sa sobom nosi i odgovornost i brige, a zaposleni zahvaljujući veštinama koje poseduju su sposobni da reše i najzahtevnije zadatke.

Zaposleni u ovom sektoru su uspešni, jer sve rade isplanirano, kontinuirano i precizno. Energiju imaju na pretek tako da im ništa nije teško. Pedantni su, skoncentrisani, odgovorni i imaju dobro oko. Oni čine jedan uigran i iskusan tim. Sa znanjem i energijom koju poseduju rešavaju sve poslove i pre roka.

IMG   x

Sektor finansijskog knjigovodstva

Naša kompanija je ulagala i u ovaj sektor tako da zaposleni imaju odlične uslove za rad. Zahvaljujući tehnički pouzdanom i savremenom računovodstvenom programu, posao je olakšan. Ovaj finansijski i računovodstveni informacioni sistem prati sve poslovne aktivnosti naše kompanije u realnom vremenu. Obezbeđuje informacije i podatke o uspešnosti, finansijskom položaju i promenama.

IMG   x

Šta rade?

Njihov sektor obavlja sledeće poslove:

*Kontrola novčanog poslovanja i kredita,

*Odnosi sa bankama

*Upravljanje potraživanjima i obavezama

*Finansiranje poslovnih funkcija

*Obračun i plaćanje poreza, doprinosa, carina i drugih dažbina

*Obračun i isplata zarada

*Blagajničko poslovanje

*i ostali finansijski poslovi.

“Jasno prikazujemo podatke kako bismo pružili pregled poslovanja, otkrili ako postoje neke slabosti i prikazali potencijalni rast i unapređenje. Organizujemo računovodstveni proces, finansijsko knjigovodstvo, koje čine finansijski izveštaji, finansijska administracija i analiza, arhiviranje i čuvanje knjigovodstvene finansijske dokumentacije i registara. Ispunjavamo i računovodstvene obaveze, poreske, kao i obračune plata. Tu su i prihodi, rashodi, obračuni finansijskih rezultata, mesečni i godišnji obračuni, poreski obračuni, završni računi i slično. Unosimo u računare veliku količinu podataka od kojih zavisi ostatak poslovanja svih odeljenja. Sve je to naš posao,” ističu iz ovog sektora.

Osobine zaposlenih u sektoru

Osim talenta za ovu vrstu posla, neosporna je i motivacija koja naše kolege iz ovog odeljenja gura napred. Predusretljivi su i uvek spremni da pomognu i podele svoje znanje.

Zaposlene u sektoru finansijskog rukovodstva odlikuje sistematičnost, odgvornost, ažurnost, tačnost. Oni su motivisani i sposobni. Krasi ih i komunikativnost. Greške prilikom unosa i obrade podataka moraju da se izbegnu. Zaposleni su i osobe od poverenja, jer knjigovođe dolaze u kontakt sa poverljivim podacima o poslovanju.

IMG   x

Radna svakodnevica

Naša uobičajena radna svakodnevica je pozitivna radna atmosfera, razmena pozitivne energije, dobri odnosi, zajedništvo. Uzajamno poštovanje i uvažavanje se podrazumevaju. Kada se osećate kao deo tima i kada su vam obezbeđeni svi uslovi za rad i napredovanje, kada ste zadovoljni u svakom segmentu rada, uspeh mora doći. Ponosni smo i srećni što smo deo velike Tehnomedia porodice.

“Moramo da poznajemo kako domaće tako i međunarodne zakonske propise o finansijsko-knjigovodstvenom poslovanju, vođenju poslovnih knjiga i knjigovodstvenih dokumenata. Mi stalno učimo i usavršavamo se jer moramo biti u toku sa promenama propisa i zakona.”

Naša kompanija postoji 20 godina, a za uspeh je svakako zaslužan i ovaj sektor koji čine stručni ljudi. Mnogi su rasli zajedno sa preduzećem i ovde su od početka.

“Elektronski rad smanjuje potrebu za višestrukom evidencijom, ali potrebno je dokumentaciju čuvati i u papirnoj formi zbog nadzora i kontrole. U našoj kompaniji se vrednuje rad i razvijaju se profesionalne veštine.”

Naša kompanija brine podjednako o kupcima i o zaposlenima. Zahvaljujući prijatnoj radnoj atmosferi, pozitivnim i dobrim međuljudskim odnosima uspeh je neizbežan.

Dobra poslovna komunikacija, osluškivanje potrebe radnika i razumevanje, moraju dati dobre rezultate. Zato je Tehnomedia danas tu gde jeste. Jedna od vodećih u zemlji u svojoj oblasti. Zaposleni koji su zadovoljni su najbolji ambasadori kompanije.

IMG   x
IMG   x
IMG   x
IMG   x
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *