Veš ne sušite na suncu

x Susenje vesa

Ako veš sušite na suncu biće krut i izgužvan, a rizikujete i da boje tkanine izblede. Jedino u mašini za sušenje veša biće detaljno očišćen od alergena i bakterija, mekan i mirisan.

Nervira vas gomila veša na sve strane, jer vam uvek nedostaje malo prostora na terasi ili u domu? Uvek vam se napolju veš umiriše na dim, benzin, neku hranu… Više ne morate da razmišljate da li će vas iznenaditi neki pljusak ako ste prostrli veš, kao ni da li će biti toplo ili hladno vreme. Kako biste bili sigurni i mirni, veš sušite u mašini za sušenje. Veš koji se osuši u mašini biće mekan, temeljnije očišćen od bakterija i alergena i manje izgužvan. Određeni programi zaštitiće osetljive materijale.

Posetite Tehnomedia prodavnice i izaberite odgovarajuću mašinu za sušenje veša: kondenzacionu ili odvodnu. Mašina za sušenje veša tkaninu suši na način koji joj najviše odgovara, jer se prilagođava svakoj vrsti materijala. Ako veš na primer ostavite na žici, a sunce je jako sigurno će oštetiti i izbledeti osetljive materijale. Tehnologija Ion Tech će vam dezinfikovati odeću. Ovaj program je posebno važan za dečiju odeću, jer uništava alergene, grinje i bakterije. Sećamo se i priča naših baka koje su govorile da je prirodni dezinfikator i izbejivač sunce, ali ništa više nije kao što je nekada bilo, tako da je mašina za sušenje veša idealan izbor. Tehnologija TwinAir sistem i AntiCrease pobrinuće se da veš bude manje izgužvan. Veš će biti očuvan tako da neke tkanine i nećete morati da peglate. Ako veš osušite u mašini biće suv onoliko koliko je potrebno. Moći ćete da odredite nivo vlažnosti i samim tim biće pogodniji za pelanje, jer možete odrediti i da ne bude potpuno suv. Kada veš skinete sa žice uvek bude krut i previše suv. Bićete kontrolor svog vremena jer svaka mašina ima trajanje procesa i uvek ćete znati kada će biti osušen. Ako ga stavite na žicu vreme sušenja u zavisnosti od temperature može da potraje od par sati do nekoliko dana. Nervira vas kada prolaznici gledaju šta se prostrli i kako, a i ne želite da neko gleda vaše intimne stvari. Zato je mašina za sušenje veša idealan izbor.

masina susenje vesa

Sušenje veša je podjednako važno kao i pranje. Proverite šta piše na etiketi pre nego što veš okaćite na žicu ili ga stavite u veš mašinu za sušenje veša.

Prilikom kupovine mašine za sušenje veša obratite pažnju na vrste uređaja: sa odvodom vazduha, kondenzacijska ili kondenzacijska sa odvodnom pumpom. Zbog uštede struje obratite pažnju na energetski razred od: A+, A++, A+++, B, C.  Važna je i dubina, kao i kapacitet mašine: do 7 kg i od 8 kg i više. Nikako nemojte da zaboravite i na posebne karakteristike poput toplotne pumpe, generatora pare, jonizatora vazduha. Tehnomedia nudi mašine za sušenje veša najpoznatijih brendova izuzetnog kvaliteta i po pristupačnim cenama.

Pre nego što uključite mašinu za sušenje pročitajte uputstvo za upotrebu. Prevrnite džepove ka napolje i zakopčajte dugmad pre nego što u mašinu ubacite veš. Postoje materijali koji ne smeju da se suše u mašini za sušenje veša. Materijali koji su presvučeni voskom kao i oni sa šljokicama, odevni predmeti koji imaju neke metalne, drvene ili plastične delove, koža i slično. Programi na ovom uređaju zasnovani su na nivou vlažnosti kao i na vrsti materijala koji se suši. Možete odabrati na primer poseban program za vunu ili za pamuk i to: pamuk za peglanje, pamuk za ormar i slično. U programu materijal za ormar znači da se obično koristi para, a posle sušenja nije potrebno da se pegla već se samo odloži u ormar. Dok materijal za peglanje znači da će veš nakon sušenja morati da se pegla. Pre nego što uključite mašinu proverite kako treba tretirati određenu odeću. Oznake materijala: za pamuk, sintetku, vunu iste su kao i na mašini za veš, jedina je razlika u dodatnim simbolima koji se nalaze uz njih, kao što su: kapljica, sunce, pegla i ormar. Na mašini za sušenje se mogu naći i simboli 30′, 60′ i 90′ koji označavaju dužinu sušenja veša i oni se obično koriste kada odeću treba do kraja i radi na nižim temperaturama. U zavisnosti od tipa mašine imate i brojne dodatke koje možete menjati po potrebi. Uglavnom su to: stepen suvoće, temperatura, osveženje parom, protiv gužvanja i drugo.

U ponudi Tehnomedia centru su samo mašine za sušenje veša poznatih brendova za čiji kvalitet garantuju sami proizvođači. Ariston, Candy, Indesit, Miele, Samsung, Whirlpool, Beko i drugi.

U svakom slučaju najbolje, najsigurnije, najbezbednije i najzdravije je veš sušiti u mašini za sušenje. Posetite Tehnomediu, jer nude maksimalan izbor po minimalnim cenama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *