Vreme je za roštiljanje

x   T.

Lepo i sunčano vreme je idealno za roštiljanje i druženje. Odličan izbor očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama.

Leto je pravo vreme za boravak napolju i opuštanje uz roštilj. Roštiljati možete i na terasi, dvorištu, bašti, a naravno i u domu. Jela sa roštilja svi vole, bilo da roštiljate meso, ribu ili povrće. Ostaje vam da nabavite roštilj aparat i hranu. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama.

  • Ponudu električnih roštilja možete videti ovde
  • Ponudu gril ploča možete videti ovde

Električni roštilj

image

Ovo je najsigurniji način pripreme roštilja u svakom trenutku i gde god se nalazite. Potrebne su vam samo utičnica i namirnice. Zagreva se brzo i nije vam potrebno mnogo prostora, brzo ćete pripremiti jelo i nema mnogo dima. Jednostavan je za održavanje i pravi je izbor za pripremu zdravih i ukusnih specijaliteta.

Sa ili bez poklopca

Poklopac može ponekad uticati na poboljšanje ukusa. Bolje će se i ravnomernije rasporediti toplota. Modeli sa termostatom doprineće da posao oko pečenja obavite bezbrižno i namirnice se neće prepeći jer ćete imati kontrolu nad temperaturom u svakom trenutku.

Stoni roštilj sa postoljem

Pojedini modeli imaju sklopive nožice i samim tim su rad i rukovanje jednostavniji. Kada poželite možete ga smestiti i na sto, terasu, zemlju. Modeli sa postoljem određene visine imaju prednost jer vam na stolu neće nepotrebno zauzimati prostor. Sigurni su i stabilni.

image

Obratite pažnju i na razmek između rešetki. Za pečenje mesa nije važno da li je razmak veći ili manji jer neće propasti između. Ako grilujete pečurke, ili neko drugo sitnije povrće obratite pažnju da razmak nije veliki kako ne bi namirnice propale između.

Važan je i materijal rešetke. Slabijeg su kvaliteta napravljene od hroma, a dugotrajnije od nerđajućeg čelika. Roštilj se ne koristi svakodnevno, tako da nemojte brinuti o tome, jer su razlike veoma male.

Pojedini modeli imaju i dodatke. Radi se uglavnom o nastavcima ispod roštilja, sa strane ili policama. Korisni su, jer tu možete odložiti posude sa namirnicama i slično. Te police nemojte opteretiti više nego što je navedeno u uputstvu za korišćenje.

Kakav električni roštilj kupiti?

  • Sa pločom (rebrastom, ravnom ili mešovitom)
  • Sa rešetkom
  • manjih ili većih dimenzija
  • u vidu gril ploče ili na preklop

Pojedini električni grilovi podsećaju na tostere i odličan su izbor za kuhinju. Prednost preklopnih modela je ubrzan proces pečenja sa obe strane.

Površinski sloj ploča sprečava lepljenje, nema dodavanja ulja i masti tako da je pripremanje namirnica zdravije.

Prednosti

Nema loženja vatre i njeno održavanje. Primprema je brza i jednostavna. Pripremljena hrana na električnom grilu je zdravija. Ne zauzima puno prostora za odlaganje.

Mane

Ponekad vam čišćenje može biti zahtevnije. Ima i onih koji kažu da je ukusnija hrana pripremljena na klasičnom roštilju na ćumur.

image

Ukusi

Kada pomenemo roštilj, na pamet nam padnu specijaliteti od mesa, ali možete pripremiti i razno sezonsko povrće poput: tikvica, paprike, plavog patlidžana i slično kao i pečurke ili ribu. U svakom trenutku imaćete izgrilovanu ukusnu salatu uz neko jelo ili kao poseban obrok.

Sa roštiljima iz Tehnomedie bez obzira na vremenske prilike možete kad god poželite da pripremite ukusan i zdrav obrok. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *