Za online učenje

naslov

Dobar elektronski uređaj za učenje i komunikaciju potražite u Tehnomedia prodavnicama.

Mnogi učenici nastavu prate od kuće. Oni sa svojim profesorima, nastavnicima, učiteljima i drugarima komuniciraju pomoću mnogih internet platformi. Mnogi roditelji su u dilemi jer ne znaju za koji uređaj da se odluče. Tablet, računar, laptop ili pametni telefon, na vama je da izaberete. Maksimalan izbor po minimalnim cenama nudi vam Tehnomedia.

image

Laptop je praktičniji od desktop računara, jer možete da ga ponesete i premeštate sa jednog na drugo mesto. Kompjuteri zauzimaju više prostora, a i potrebna je dodatna oprema. U svakom slučaju na dobitku ste i s jednim i sa drugim uređajem.

Pametni telefoni će vam svakako biti od velike pomoći. Uvek su uz vas. Ipak ekrani nisu dovoljno veliki za nastavu i ne može se na njima svaki sadržaj lepo videti. Sa tastaturom ćete jednostavno rukovati, jedino je problem preglednost sadržaja zbog malog ekrana.

Tableti su takođe dobar izbor. Prenosivi su, veoma praktični, pristupačni i lagani. Ekran je pristojne veličine. Brzi su, pouzdani, sa odličnim ekranima i zvučnicima. Krasi ih i lep dizajn i tanki su. Mnogi poseduju intuitivne funkcije pa ćete imati ustisak kao da radite na računaru.

image

Nećete pogrešiti za bilo koji uređaj da se odlučite. Uvek možete ograničiti vreme korišćenja određene aplikacije. Za igru ili školsku nastavu i zadatke. Naravno osim za praćenje nastave, učenje i domaće zadatke ovi uređaji će vam služiti i za komunikaciju, zabavu i igru. Prednost online nastave je sigurnost. Sve radite od kuće i sve se nalazi na jednom mestu. Često se desi da nešto ne stignete da zabeležite za vreme časa ili prospustite. Sveska vam ostane prazna, a profesori nemaju vremena da se vraćaju na pređeno gradivo. Sada sve možete da nadoknadite pomoću uređaja koji ste nabavili u Tehnomedia prodavnicama. Pronađete određeno gradivo i predavanje zahvaljujući online nastavi. Na ovaj način možete i da proverite naučeno, utvrditi gradivo ili razjasniti nejasno. Potreban vam je samo laptop, kompjuter, tablet ili dobar mobilni telefon. Nema više kreativnog haosa oko vas, poput razbacanih knjiga i papira jer osim uređaja i jednog klika više vam ništa ne treba.

image

Roditelji mogu lakše sada i da kontrolišu decu tokom učenja. U svakom slučaju potrebna je i dobra organizacija. Vreme za pauzu i obrok kako bi koncentracija bila bolja. Kada radite na računaru ili laptopu i pratite online nastavu i predavanj ili radite zadatke, obavezno zaboravite na telefon. Ako online pratite nastavu na telefonu onda obavestite prijatelje da vas tada ne uznemiravaju jer ste na vezi sa nastavnicima i školom.

Pomoćna sredstva su važna za paćenje gradiva na ovakav način. Pored laptopa ili računara potrebno je i da imate instalirane neke aplikacije kao što su Google učionica, Zoom, Edmodo, Moodle platforma i slično. Uglavnom većina koristi Google učionicu ( classroom). Najjednostavnija je za korišćenje. Kontakt je zagarantovan i putem tona i vizuelno. Mogu i putem četa da komuniciraju. Uz Meet sastanke omogućen je timski rad naloj grupi učenika uz kontrolisanje mikrofona i pravljenje posebnih soba. Pomoću Moodle platforme dobićete sve informacije koje su vam potrebne. Pristupićete online biblioteci , podacima za školu ili univerzitete.

image

Od dodatne opreme za bolje pračenje online nastave i pisanje domaćih zadataka, pored laptopa i kompjutera trebaće vam bežični zvučnik, dobra tastatura, odličan miš kao i podloga za njega, kao i kamera.

Uređaj i dodatnu opremu ste obezbedili i sada je sve na vama. Srećno!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *