Zašto slavimo Dan žena i šta možemo da poklonimo?

reklamni baner

Zašto slavimo Dan žena i šta možemo da poklonimo, su pitanja na koje odgovore možete saznati ovde.

Međunarodni dan žena, 8. mart, kao službeni praznik se slavi u 55 zemalja u svetu. Proistekao je iz radničkog pokreta, a Ujedinjene nacije su ga priznale kao događaj koji se obeležava na godišnjem nivou. U Kini i Nepal-u je ovaj dan neradan samo za žene, dok je u Americi čitav mesec posvećen ženama.

Početkom XX veka prvi put se pojavila ideja za obeležavanjem ovog praznika. Sve je počelo 1908. godine, kada je Njujorkom prošetalo 15 000 žena zahtevajući kraće radno vreme, bolju platu i pravo glasa. Socijalistička partija Amerike proglasila je prvi Nacionalni dan žena godinu dana kasnije.

Klari Cetkin, nemačkoj feministkinji pripadaju najveće zasluge za sprovođenje ove ideje praznika u delo. Zahvaljujući njoj i njenoj borbi za prava žena dobili smo poseban dan u godini kad je specijalna pažnja posvećena ženama. Do sredine prošlog veka se ovaj praznik obležavao u zapadnim zemljama sve do pojave novog i modernijeg talasa feminizma kada je i opao njegov značaj. Iako mnogi smatraju da je ovaj praznik izgubio vremenom svoju kritičku oštricu, društvenu i ideološku misiju, feministkinje ne odustaju i upravo 8. marta organizuju demonstracije, akcije i predavnja na temu ravnopravnosti i unapređenja ženskih i ljudskih prava. Međunarodni dan žena je podsetnik da su žene ravnopravni predstavnici društva. Postoje zemlje gde borba još uvek traje.

Cveće kao simbol praznika

U mnogim državama se ženama uz čestitku daruje i cveće. Tokom 8. marta prodaja cveća se udvostručuje. Postoje različiti običaji vezani za cveće širom sveta. U Italiji se ženama za ovaj praznik poklanjaju pupoljci mimoze. U našoj zemlji je običaj da se damama daruju crveni karanfili, crvene ruže i drugi pokloni. Crveni karanfil je predstavljao godinama simbol radničkog pokreta i tradicionalno su ga dobijale zaposlene žene u preduzećima. Ovaj cvet šalje različite poruke. U Portugaliji je simbol pokreta „Revolucija karanfila“, simbol Dana Svetog Patrika je zeleni karanfil, nacionalni su cvet Slovenije i Španije…

Pokloni

Ovaj dan je lep povod da se dragim damama pokloni znak pažnje i pokaže koliko su cenjene. Ako želite da budete kreativniji i kupite nešto što će trajati duže od buketa cveća, poklonite masažu, glatku kožu i savršenu frizuru…

image
  • Masaža svima prija i pruža veliku korist telu i umu. Pruža brojne fizičke i emocionalne benefite. Masaža će vas opustiti, smanjiti stres, povećati cirkulaciju, razbistriti misli i pomoći ako imate neki problem na telu. Olakšava bol, popravlja imunitet, pomaže kod nesanice, isceljuje bolne mišiće, uklanja napetost mišića, ublažava glavobolje. Nakon svih obaveza na poslu i u kući izdvojite malo vremena za sebe. Ne morate da gubite vreme i odlazite kod fizioterapeuta na masažu već to možete sami da obavite u kućnim uslovima sa svojim masažerom.

Sa ovakvim multifunkcionalnim masažerom vaše telo će se potpuno opustiti. Možete da masirate: leđa, vrat, ruke, stomak, kukove, noge, butine. Prodorna vibracija doseže kroz duboka tkiva i pomaže dubinski rad kože, potkožnog masnog tkiva i mišića i poboljšava cirkulaciju krvi i limfe. Rukovanje je lako jer masažna jedinica se savija pod uglom od 120° i masažer stiže do različitih krivina tela i do teško dostupnih područja za masažu. Razgradiće masno tkivo, smanji celulit, tako da će koža postati elastična i glatka na dodir. Osećaćete se bolje, nećete više biti napeti i pod stresom.

epilator
  • Da li ste se nekada zapitali koliko novca izdvajate mesečno za depilaciju kod kozmetičara? Da li vam je dosadilo da zakazujete termine i čekate u salonu? Možda se osećate nelagodno, jer morate da se svlačite? Postoji rešenje. Sa sopstvenim epilatorom sve ćete to izbeći. Ne morate da plaćate velike sume novca za tretmane i gubite vreme po salonima, a uvek ćete imati glatke i savršeno sređene noge i telo. Sa nekoliko korišćenja epilatora već ćete otplatiti nekoliko usluga depilacije u kozmetičkom salonu. Ništa lepše nego da to uradite kada poželite i u svom domu.

Sa epilatorom koji vam predlažemo nežno ćete tretirati kožu. A direktno iz korena će biti uklonjene dlačice. Sa IPL svetlom sa vašeg celog tela ovakav epilator može da ukloni malje tako da ne treba da brinete. Svaki naredni put biće sve manje dlačica na vašem telu koje je potrebno odstraniti. Imaćete glatko i negovano lice i bikini zonu, kao i veliku površinu tela poput grudi ili butina. Epilacija je efikasna, bezbolna i dugotrajna. Senzor SkinPro sa UV zaštitom neprestano analizira vašu kožu i podešava bljeskove u zavisnosti od delova tela. Bljesne na svakih par sekundi. IPL aparat lako klizi po koži i ima manje propusta.

figaro
  • Dosadilo vam je da trošiti vreme i novac na skupe frizerske salone da biste napravili frizuru i lokne. Kosa vam je nakon tih tretmana oštećena i izgleda beživotno i loše. Najbolje je da stvar preuzmete vi i sami budete svoj frizer. Sa figarom u svakom trenutku imaćete besprekorne lokne po izboru, a kosa će izgledati negovano i lepo. Možete da je stilizujete i oblikujete po želji. Joni iz ovog kvalitetnog stajlera za kosu daće kosi sjajan finiš. Uštedećete i vreme ako ste sam svoj frizer jer na najbrži mogući način ovaj aparat pravi opuštene ili čvrste lokne, talase ili ravnu kosu. Krajnji rezultat je kosa kao sa reklame.

Akcija „Damama na dar“

U svim Tehnomedia prodavnicama i na sajtu u periodu od 1 do 10. marta akcija “Damama na dar”. Na specijalnom popustu su: aparati iz kategorije za lepotu i negu, mobilni telefoni i pametni satovi.

Ljubazni i stručni Tehnomedia prodavci rešavaju svaku dilemu i pružaju pravu informaciju oko izbora poklona. Odličan izbor su i poklon vaučeri. Na raspolaganju su iznosi od: 1 000, 5 000 i 10 000 dinara.

Kupovina se može obaviti i online. Izbor uređaja i aparata se može razgledati i na www.tehnomedia.rs ili željeni proizvod poručiti putem telefona. Broj Call centra je 011 44 44 999.

Osobama koje se vole i zauzimaju posebno mesto u srcu i na ovaj način se pokazuje koliko su značajne. Potrebno je ljubavlju i pažnjom obasipati dame svakodnevno i pokazati njihov značaj. Učinite da se osećaju posebno i ulepšajte im praznik. Mali znak pažnje vredi puno. Ne treba zaboraviti da se ljubav pokazuje delima. Uživajte u kupovini za sebe i voljene u Tehnomedia prodavnicama.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *