Zima bez dima

x Zima bez dima

Grejanje na struju pomoću TA peći je još uvek jedan od najkomfornijih i najekonomičnijih načina grejanja. Predlažemo vam Igotherm.

Tokom hladnih dana zagrejaće vas nečija ruka, ali vas ništa neće tako dobro ugrejati kao TA peć. Ovo je najkomforniji, najčistiji i najekonomičniji način grejanja. Ako podesite da vaše grejno telo tokom noći akumulira toplotnu energiju kada je električna energija jeftinija, zanačajno ćete uštedeti na računu za struju. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i izaberite Igotherm TA peć. U zavisnosti od kvadrature doma ili poslovnog prostora možete se odlučiti za TA peć Igotherm M40AK ( snage 4 000 W ), M60AK (snage 6 000 W ), M20AK ( snage 2 000 W ), ili  M30AK ( snage 3 000 W ).

image

Termoakumulacione peći Igotherm su odlično rešenje za grejanje kako u domaćinstvu tako i u poslovnom prostoru. Sa ovim pećima ste samo na dobitku, jer nema iznenađenja, kao ni izdataka pre početka grejne sezone. Ne čistite dimnjak, ne remontujete kotlove i ne nabavljate ogrev. Sa ovim grejnim telom dobijate efektivno grejanje i kontrolišete potrošnju. Grejna tela u termoakumulacionim pećima proizvedena su od visoko toplotno otporne legure i nalaze se u akumulacionom jezgru. Unutrašnjost akumulacionog jezgra dostiže temperaturu i do 700 °C. Akumulirana toplota se zadržva tokom celog dana uz minimalno neregulisano zračenje toplote zahvaljujući kvalitetnoj izolaciji.

Igotherm TA peć nudi dobru tehnologiju. Sigurne su i bezbedne, jer poseduju međunarodni i domaći atest i odgovaraju normama CE i IEC.

image

Regulacija zračenja toplote se vrši pomoću ventilatora koji je ugradjen sa zadnje strane peći. Ventilator se uključuje i isključuje pomoću sobnog termostata koji služi za regulaciju temperature u prostoriji. U TA peći standardno počinje sa radom kada se podesi na prvu brzinum dok se druga brzina koristi ukoliko postoji potreba za većom toplotom u prostoriji ili bržim zagrevanjem iste. Točkić termostata se nalazi sa zadnje strane Igotherm-a. Koristi se za regulaciju akumulacije toplote u jezgru peći. Igotherm koristi 2 termostata: termostat punjenja ili radni termostat koji služi za regulaciju temperature u jezgru i sigurnosni termostat koji služi za zaštitu termoakumulacione peći od pregrevanja. Regulaciju temperature u prostoriji obezbedjuje sobni termostat koji se instalira na suprotnoj strani od Igotherm termoakumalacione peći. Za izolaciju se koristi prirodni materijal neškodljivi za ljudski organizam, kamena presovana vuna i specijalna prirodna izolacija Vermaculit. Jezgro Igotherm termoakumulacione peći se sastoji od visoko apsorbcionih cigli čije su dimenzije iste za sve tipove peći. Time se postiže jednostavna i brza montaža i ne postoji faktor greške prilikom ugradnje cigli. Grejna tela u peći ovog brenda proizvedena su od visoko otporne legure i nalaze se u akumulacionom jezgru. Elegantanog su dizajna boje slonove kosti i laki za održavanje. Kablovi ne idu uz peć pa ih je potrebno posebno kupiti.

image

Tehnomedia vam odličnu ponudu Igotherm ogrevnih uređaja nudi vam Tehnomedia. Lako održavanje i tople prostorije tokom celog dana omogućiće vam Igotherm TA peć. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama.

Kako radi TA peć?

Električni grejači od kojih se sastoji TA peć zagrevaju šamotne blokove. Ta temperatura je od 500 do 700 stepeni i u stanju su da akumuliraju veliku količinu toplotne energije. Šamotni blokovi su obloženi debelim slojem izolacije, a limena oplata se nalazi oko nje. Sama površina peći nema tako visoku temperaturu, zahvaljujući tom izolacionom sloju, a toplotu isijava tokom celog dana. Kada je neophodno više toplote prilikom niskih temperatura i kada je hladno, moguće je uključiti izduvavanje. Unutar peći poseban ventilator pokreće strujanje vazduha oko šamotnih blokova što omogućava da se oni prirodno hlade, a toplim vazduhom zagreje prostorija većom brzinom nego kada ne radi ventilator. Temperaturu u prostopriji meri termostat koji je povezan sa ventilatorom i ako je niža od podešene a dogrevanje se isključuje automatski. S obzirom da na taj način peć ne može tokom celog dana da greje prostoriju jer bi se potpuno ohladila nakon nekoliko sati izduvavanja.

image

Štednja…

Samo kada je jeftina struja punite TA peć i samo će tada raditi grejači.

Nova TA peć, nikako polovna.

Nove peći koriste kamenu vunu kao izolaciju i ona nije štetna po zdravlje, dok je u polovnim uglavnom staklena vuna. Kod izduvavanja topli vazduh struji oko šamotnih blokova, a ako je kao izolacija upotrebljena staklena vuna, koja je pritom stara i raspada se to je veoma štetno po zdravlje.

Igotherm TA peć je odličan izbor za grejanje. Ovaj toplotni uređaj štedi električnu energiju, a pruža bezbroj prednosti. Vreme je da posetite Tehnomedia prodavnice i izaberete veličinu koja vam odgovara.

Odličan kvalitet po najpovoljnijoj ceni i najboljim uslovima kupovine i plaćanja dobićete u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *