Kako obezbediti čist i zdrav vazduh u domu?

x   T.

Mislite o kvalitetu vazduha koji svakodnevno udišete u domu i preduzmite sve kako biste sačuvali svoje zdravlje.

Zbog korona virusa najviše vreman provodimo kod kuće. Ovaj nevidljivi neprijatelj je mnogima domove pretvorio i u škole, kancelarije i mesta za druženje, zabavu i odmor. Zbog lošeg kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru javaljaju se alergije, stres, problemi sa spavanjem i slično. Predlažemo vam kako da poboljšate kvalitet vazduha.

Zabranjeno pušenje

U domu zabranite pušenje. Kvalitet vazduha će narušiti toksične materije i neprijatan miris zapaljene cigarete. Dugo će ostati u domu, zavesama, tepihu, namešatju.

Redovno provetravanje

veoma je važno redovno provetravanje prostorija. Ustajao vazduh tokom noći oteraćete iz doma i tako što ćete otvarati prozore nakon ustajanja i pred spavanje. Svež vazduh je veoma važan i daće vam dodatnu energiju.

Odstranite vodenu paru

Problemi sa disanjem, nelagodnost i pogoršano zdravlje usled astme mogu se javiti ako u vašem domu ima dosta vodene pare. Eliminišite je nakon kuvanja, peglanja, kupanja, sušenja veša u domu. Nemojte veš stavljati preko radijatora ili TA peći na primer. Sušite ga u mašini za sušenje veša ili napolju. Često provetravajte kupatilo nakon korišćenja, jer se tu dodatno javlja buđ koja štetno utiče na zdravlje. Provetravajte i uključujte obavezno aspirator ili ventilator u kuhinji kada nešto spremate od hrane kako bi sva para izašla.

Ne puštajte kućnog ljubimca u krevet

Volite ih i oni jesu verni i dobri prijatelji, ali ipak nemojte spavati s kućnim ljubimcima. Znamo da smanjuju usamljenost, pružaju osećaj bliskosti i sigurnosti i daju bezuslovnu ljubav i topli zagrljaj njihovog krzna, ali deljenje kreveta s njima nije dobra ideja. Psi i mačke nose razne parazite i bakterije, a neke se mogu preneti i na ljude. Stafilokoka i bolesti parazita poput okruglih crva su samo neke od opasnosti po zdravlje. Od 250 bolesti koje su prenete sa životinja na ljude, od domaćih životinja potiče 100, na primer. Dlaka i perut kućnog ljubimca može izazvati problem sa disanjem. Za kvalitetan vazduh u domu dva puta nedeljno minimalno usisavajte dom.

Obezbedite kiseonik

x   T.

Nabavite proizvođače kiseonika i prirodnog prečišćivača vazduha. Zdrav i svež vazduh u domu obezbediće vam sobne biljke. One koriste štetan ugljen-dioksid a proizvode kiseonik tako što koriste proces fotosinteze. Tako je vazduh u prostoriji uvek osvežen i prečišćen, a štetne materije eleminisane.

Naravno u Tehnomedia prodavnica možete kupiti sve od aparata koji će pomoći da vazduh u vašem domu bude čist i zdrav. Jonizator, odvlaživač, ovlaživač vazduha, prečišćivač vazduha. O prečišćivačima i ovlaživačima vazduha smo pisali ovde. Na našoj stranici o tome se možete i ovde informisati. Zašto su uređaji sa jonizatorima vazduha odličan izbor saznaćete na ovoj stranici.

Klima uređaji čiste vazduh i čuvaju od korone

Klima uređaji osim što će vas ugrejati i rashladiti mogu da sačuvaju čist vazduh u domu. Zahvaljujući naprednim tehnologijama mnogi modeli osim što čiste vazduh štite i od korona virusa. Kvalitetan vazduh je najvažniji, a klime koje koriste NANO tehnologiju sa idealni. Ona je ustvari plazma jonizator i proizvodi veliku količinu negativnih i pozitivnih jona. Čestice virusa se pretvaraju u vodu tako što se ovi joni zakače za površinu virusa i bakterija i upijaju ih. Na ovaj način iz prostora je uklonjeno 99% čestica H1N1 virusa. Sve se to dešava dok vas klima greje ili hladi. Neka istraživanja francuske laboratorije Texcell su pokazala da se na ovaj način mogu očistiti prostorije od novog koronavirusa, SARS-CoV-2, čak 93,54%. Tako ćete se zaštiti od plesni, bakterija u štetnih čestica virusa koje su u vazduhu, a neprimetni su a štetni po zdravlje. Sa Uv nano tehnologijom koju koriste klima uređaji iz vazduha se uklanjaju čak i one najsitnije, nano čestice koje svakodnevno udišemo, a nalaze se svuda oko nas, u tepisima, zavesama, tepisima, nameštaju.

O čistom vazduhu u domu možete saznati dosta toga i ovde.

Zagađenje vazduha je veliki problem i ono što svako može je da zaštiti sebe i svoj dom od zagađivača.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *