Ključne razlike između Google TV i Android TV

blog x   T.

U svetu brzog tehnološkog napretka, Google TV i usavršeni Android TV postavljaju nove standarde u funkcionalnosti pametnih televizora.

U svetu brzog tehnološkog napretka, gde su pametni televizori postali centralni deo naših domova, dva operativna sistema se ističu: Google TV i unapređeni Android TV. Ova dva sistema ne samo da su promenila način na koji doživljavamo televiziju, već i postavila nove standarde u funkcionalnosti i korisničkom iskustvu. U ovom pregledu, istražićemo karakteristike i prednosti Google TV, kao i evoluciju Android TV sistema, kako bismo bolje razumeli njihove uloge u modernom svetu zabave.

Cene pametnih televizora su sada toliko pristupačne da više nije pitanje da li ih možemo priuštiti, već kako odabrati pravi model. Kada analiziramo karakteristike uređaja, jedno od ključnih pitanja je – Koji operativni sistem pokreće televizor?

image

Na tržištu, dominantno mesto zauzimaju Android TV operativni sistemi, zatim slede webOS i Tizen OS, povezani sa LG i Samsung uređajima, a tu je i Google TV operativni sistem.

Iako mnogi tvrde da nema bitnih razlika između Android TV i Google TV, važno je sagledati neke ključne razlike pre nego što donesete konačnu odluku.

  • Google TV

Google TV, kao modernija platforma lansirana 2020. godine, donosi napredniji korisnički interfejs koji prikuplja sadržaje iz različitih izvora, nudeći personalizovane preporuke na osnovu vaše gledane istorije. Ova platforma se integrise sa drugim Google uslugama kao što su YouTube TV, Google Photos i Google Calendar, podržava visokokvalitetnu sliku i zvuk, uključujući 4K HDR, Dolby Vision i Dolby Atmos. Sa funkcionalnošću ugrađenog Google Chromecasta, omogućava jednostavno deljenje sadržaja sa različitih uređaja na televizoru.

image
  • Android TV

S druge strane, Android TV je starija, ali široko poznata platforma koja i dalje pokreće mnoge pametne televizore i uređaje za strimovanje. Iako se govorilo da će Google TV zameniti Android TV, oba operativna sistema i dalje su prisutna na tržištu. Može se čak reći da se Android TV usavršava kako bi se više približio iskustvu koje pruža Google TV.

  • Šta izdvaja Google TV?

Google TV donosi nekoliko interesantnih karakteristika koje ga izdvajaju, uključujući mogućnost korišćenja Android telefona kao daljinskog upravljača, unapređeno live TV programiranje, individualne naloge za personalizovan sadržaj, integraciju sa pametnim uređajima u kući, i “Osnovni TV” režim koji isključuje pametne funkcije kako bi televizor radio kao običan TV prijemnik.

Osim toga, Google TV ima i svoju aplikaciju koja olakšava povezivanje svih funkcija, omogućavajući pregled sadržaja, upravljanje televizorom i još mnogo toga, čineći celokupno iskustvo još boljim.

(O razlikama između QLED i OLED TV tehnologiji čitajte OVDE. Šta znači oznaka HDR na vašem televizoru saznajte OVDE. Šta je rezolucija ekrana čitajte OVDE. Ako ste u dilemi koji SMAR TV kupiti, odgovor možete saznati OVDE.)

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *