Kulinarska revolucija: Ugradna ploča sa aspiratorom

blog x  T.

Dobrodošli u kulinarski svet budućnosti, gde se ugradna ploča sa aspiratorom sjedinjuje u savršeni ples ukusa i tehnologije! Zamislite trenutak kada vaša kuhinja postane pozornica za gastronomski spektakl, a vi imate glavnu ulogu – sve zahvaljujući revolucionarnoj 2 u 1 ugradnoj ploči sa aspiratorom.

Ova čarobna ugradna ploča sa aspiratorom ne samo da pruža besprekoran izgled vašoj kuhinji, već i objedinjuje snagu kuvanja i eliminiše neprijatne mirise u jednom elegantnom uređaju. Poput pravog čarobnjaka među kuhinjskim aparatima, ovi 2 u 1 uređaji istražuju nove svetove ukusa i čiste prostor od svih mirisa.

Jednostavnost je ključ ovog kulinarskog čuda. Samo zamislite: bez nepotrebnog nereda i komplikacija, vi ste spremni da uživate u umetnosti kuvanja. Ploče odmah reaguju na vaš dodir, pružajući vam potpunu kontrolu nad temperaturom. U trenu postajete maestro ukusa, komponujući svoje kulinarske simfonije na jednostavan i intuitivan način.

A onda, tu je aspirator – tajna vašeg kulinarskog uspeha. On nije samo sredstvo za uklanjanje mirisa, već pravi partner u avanturi kuvanja. Zamislite da pripremate neko pikantno jelo, a vaša kuhinja ostaje sveža i neopterećena mirisima. Aspirator ne samo da hvata mirise, već i doprinosi estetici prostora svojim modernim i elegantnim dizajnom.

Ugradna ploča sa aspiratorom, 2 u 1, nije samo aparat – to je poziv na istraživanje kulinarskih mogućnosti bez ograničenja. Dozvolite svojoj mašti da leti dok se vaša kuhinja transformiše u scenu za nezaboravnu gastronomsku priču. Spremni ste za ovu avanturu? Uz ovu inovativnu kombinaciju, kuvanje postaje pravo zadovoljstvo!

Ugradne ploče sa integrisanim aspiratorom donose niz prednosti i mana, koje zavise od potreba i želje korisnika. Evo pregleda nekih od njih:

Prednosti:

 • Estetika i prostor: Ovi aparati često pružaju modernu i elegantnu estetiku kuhinje, smanjujući potrebu za odvojenim aspiratorom i stvarajući više prostora u kuhinji.
 • Efikasnost: Integracija aspiratora sa pločom može povećati efikasnost, jer je usisavanje neprijatnih mirisa i para direktno iznad mesta kuvanja.
 • Lakša instalacija: Jednostavnija instalacija u odnosu na postavljanje odvojenih uređaja (ploče i aspiratori), što može značiti manje posla prilikom renoviranja kuhinje.
 • Jednostavnost korišćenja: Ova kombinacija obično ima intuitivne kontrole, često osetljive na dodir, što olakšava podešavanje temperature i brzine ventilacije.
 • Manje buke: Integracija aspiratora može značiti manje buke, jer se ventilator nalazi bliže mestu kuvanja, smanjujući put kojim mirisi moraju proći.

Mane:

 • Troškovi: Ovi aparati obično imaju višu početnu cenu u poređenju sa zasebnim pločama i aspiratorima. Troškovi popravki takođe mogu biti viši jer, ako jedan deo ne radi, cela jedinica može zahtevati popravku.
 • Održavanje: U nekim slučajevima, održavanje može biti izazovnije, jer pristup unutrašnjosti uređaja može biti ograničen.
 • Fleksibilnost: Kada koristite odvojene ploče i aspiratore, imate veću fleksibilnost u izboru različitih marki i modela koji najbolje odgovaraju vašim potrebama. Integrisane jedinice mogu ograničiti ovu fleksibilnost.
 • Popravka i zamena: Ako jedan deo (ploča ili aspirator) zahteva popravku ili zamenu, cela jedinica može biti izvan funkcije tokom tog procesa.

Iz ponude izdvajamo:

image
 • Elica Nikola Tesla Alpha bl a 78

Ovaj vrhunski uređaj donosi eleganciju i visoke performanse u vašu kuhinju. Set uključuje vitro keramičku ugradnu ploču i totalno integrisani aspirator, pružajući vam sve što je potrebno za moderno kuvanje.

Vitro keramička ugradna ploča širine 78 cm dolazi u sofisticiranoj crnoj boji s kontrolom od 9 nivoa kuvajuće snage putem 9P+B slidera na dodir. Sa četiri grejne zone, 2x 160 mm – 1,2/1,4 kW i 2x 200 mm – 2,3/3 kW, ova ploča omogućava precizno podešavanje temperature. Power Booster funkcija ubrzava postizanje željene temperature, dok indikator preostale toplote, tajmer i sigurnosno zaključavanje za decu dodatno povećavaju praktičnost. Sa energetskom klasom A, ova ploča je ekonomična i efikasna, pružajući optimalno iskustvo kuvanja.

Aspirator radi u dva režima: odvod ili recirkulacija vazduha, sa kontrolama 4S+B Slidera na dodir. Sa potrošnjom od 160 W i protokom vazduha od 580 m3/h (odvod) / 475 m3/h (recirkulacija), ovaj aspirator obezbeđuje efikasno čišćenje vazduha u kuhinji. Nivo buke varira od 43-61 db (odvod) do 47-67 db (recirkulacija).

Inovativne funkcije poput Autocapture-a automatski prilagođavaju snagu prema aktivnim zonama za kuvanje. Aluminijumski filter za masnoću i HP regenerabilni keramički filter protiv mirisa osigurava čist vazduh. Dodatne funkcije uključuju odloženo isključivanje, alarm za održavanje i režim zagrevanja, idealan za niske temperature.

Totalno integrisan dizajn, Child Lock funkcija i tajmer čine ovaj set praktičnim i sigurnim. Sve ove karakteristike čine Elica aspirator dobrim izborom za modernu i funkcionalnu kuhinju, gde kuvanje postaje zadovoljstvo, a prostor dobija spoj stila i performansi.

image

Ova impresivna indukciona nezavisna ugradna ploča sa integrisanim aspiratorom koja kombinuje vrhunski dizajn sa naprednim funkcijama. Ova crna ploča ima širinu od 70 cm i donosi jednostavno upravljanje putem DirectSelect sistema.

Sastoji se od 4 indukcione zone, svaka sa 17 nivoa snage i 2 kombinovane zone koje omogućavaju zagrevanje velikog posuđa. AutoOn funkcija automatski uvlači paru kada se ploča zagreje, dok MoveMode omogućava automatsko podešavanje nivoa za kuvanje. Dodatne funkcije uključuju PowerBoost za brzo zagrevanje, QuickStart za automatski odabir zone pri uključivanju, i ReStart funkciju za povratak prethodnih podešavanja nakon nenamernog isključivanja.

U pogledu bezbednosti, ploča ima digitalni indikator preostale toplote, sigurnosnu bravu za decu i zaštitu od brisanja tečnosti. Takođe, ima PowerManagement funkciju koja ograničava maksimalnu snagu prema potrebi. Integrisani aspirator ima “downdraft” sistem za ventilaciju sa 9 nivoa snage, automatsko uključivanje i odloženo gašenje za odstranjivanje neprijatnih mirisa. Praktično uklanjanje filtera za masnoću i jedinice za prikupljanje tečnosti čini čišćenje jednostavnim.

Sve ovo dolazi sa priključnom snagom od 7,4 kW, dimenzijama 223 x 710 x 522 mm, i elegantnim dizajnom koji zadovoljava estetske kriterijume. Bosch model pruža vrhunsku funkcionalnost i bezbednost, čineći kuvanje u vašoj kuhinji jednostavnim i efikasnim.

image

Elegantna nezavisna indukciona ugradna ploča sa ugrađenim aspiratorom, dostupna je u modernoj crnoj boji. Sa širinom od 80 cm, ova ploča spada u energetski razred A+, pružajući visoku efikasnost uz minimalnu potrošnju energije.

Sa opremom koja omogućava 4 indukcione zone i 9 nivoa snage, ova ploča takođe poseduje Bridge funkciju koja omogućava povezivanje dve zone, pružajući veću fleksibilnost tokom pripreme hrane. Tehnologija Hob2Hood čini aspirator pametnim, automatski se prilagođavajući ploči kako biste podešavali nivo snage.

Dodatne funkcije poput brze ekstrakcije, sigurnosnog zaključavanja za decu i automatskog brzog isključivanja čine ovu ploču bezbednom i jednostavnom za korišćenje. Indikatori zasićenosti filtra masnoće i ugljenog filtra pružaju dodatnu kontrolu nad performansama aspiratora. Sa dva filtera za masnoću, mogućnostima recirkulacije sa snagom od 250 m3/h do 575 m3/h, ova ploča zadovoljava sve potrebe moderne kuhinje. Sa minimalnom snagom zvuka od 52 dB do maksimalnih 67 dB tokom recirkulacije, Electrolux KCC83443 obezbeđuje efikasno i tiho kuvanje.

Uz dužinu kabla od 1,5 m, dimenzije od 780 x 520 mm i ugradne mere od 212 x 750 x 490 mm, ova ploča je dobro rešenje za sve koji traže kombinaciju visokih performansi, elegantnog dizajna i praktičnih funkcija u kuhinji.

(Vodič za kupovinu aspiratora možete videti OVDE. O funkcionalnim i praktičnim aspiratorima pisali smo i OVDE, a o 2 u 1 ugradnim pločama i aspiratorima možete čitati i OVDE. O ugradnim pločama čitajte OVDE.)

Izbor između ugradne ploče sa aspiratorom i odvojenih aparata zavisiće od ličnih potreba i želja kao i budžeta.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *