Koje su uobičajene dimenzije veš mašina i zašto su one važne?

blog x   T.

Standardne dimenzije veš mašina su važne prilikom izbora odgovarajućeg modela. Pored tehničkih karakteristika, dimenzije igraju ključnu ulogu u prilagođavanju mašine vašem prostoru.

Veš mašina je neizostavan saveznik u održavanju čistoće i reda u domu. Kao centralna figura u modernoj kući, dimenzije veš mašina igraju ključnu ulogu u tome kako se naš prostor oblikuje i koristi. Bez sumnje, ta mala, ali važna praktična i funkcionalna sprava je spas, dok istovremeno osigurava da naš svakodnevni život bude bezbrižan.

Pri izboru veš-mašine, osim tehničkih karakteristika, bitno je uzeti u obzir i dimenzije. Širina, visina, dubina i težina igraju ključnu ulogu kako biste se uverili da mašina odgovara prostoru koji ste predvideli.

foto blog  x

Često se prilikom kupovine fokusiramo na brendove, tip punjenja, ili inverter motore, zanemarujući dimenzije, a upravo poznavanje ovih parametara može olakšati izbor.

Za razliku od drugih karakteristika, fizičke dimenzije su konkretan faktor koji utiče na praktičnost i funkcionalnost. Poznavanje standardnih dimenzija veš-mašina omogućava vam da lakše smestite uređaj u vaš prostor i da iskoristite njegove performanse. Pre donošenja odluke, važno je razmotriti stvarne potrebe vašeg domaćinstva u vezi sa pranjem veša kako biste odabrali odgovarajuću veličinu mašine.

Dimenzije veš-mašina su obično prikazane u formatu “visina x širina x dubina” i uglavnom su izražene u centimetrima.

Širina veš-mašine: Važno je uzeti u obzir širinu veš-mašine prilikom izbora modela, jer može doći do problema ukoliko je mašina prevelika za predviđeni prostor. Širina veš-mašina obično varira između 40 i 60 cm. Ako želite da maksimalno iskoristite prostor ili imate ograničen prostor u kupatilu, razmotrite model mašine koja se puni odozgo. Ovakve mašine su uže u poređenju sa mašinama koje se pune spreda.

Dubina veš-mašine: Dublje veš-mašine obično imaju veći kapacitet bubnja, s obzirom na to da veća dubina omogućava veću zapreminu. Prosečna dubina veš-mašina kreće se između 51 i 61 cm. Mašine velikog kapaciteta često imaju dubinu veću od 61 cm, dok se “slim” mašine karakterišu dubinom manjom od 51 cm. “Slim” mašine često imaju dubinu koja ne prelazi 46 cm i često se koriste u domaćinstvima sa ograničenim prostorom.

Visina veš-mašine: Obično variraju u visini, sa prosečnim rasponom od 81 do 91 cm. Većina modela za pranje veša ima visinu od oko 85 cm. Visina je bitna posebno ako planirate da mašinu postavite ispod police, bojlera ili ormarića u kupatilu. Treba razmotriti dimenzije prostora prilikom izbora modela. Takođe, visina je važna i ako želite postaviti mašinu za sušenje veša iznad nje.

Težina veš-mašine: Težina veš-mašine postaje bitna prilikom transporta i premeštanja uređaja. Ako živite na poslednjem spratu zgrade bez lifta ili često selite, težina mašine može biti važan faktor. Standardne veš-mašine obično teže između 50 kg i 70 kg, dok su slim modeli i oni sa punjenjem odozgo obično lakši.

O veš mašinama za mala kupatila čitajte OVDE. Kako izabrati mašinu za sušenje veša saznajte OVDE.

Sada kada imate bolji uvid u dimenzije i druge karakteristike veš-mašina, lakše ćete doneti pravu odluku prilikom kupovine.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *