Zašto kupiti smart TV?

blog x   T.

Smart TV pretvara vaš dom u igraonicu ili bioskop. Preostaje vam samo da pripremite kokice i izaberete film.

Ako ste strastveni obožavalac serija i filmova, nećete moći da odolite čarima smart TV-a. U proteklim godinama, smart TV je postao sinonim za vrhunski multimedijalni doživljaj, transformišući vaše iskustvo gledanja u nešto izuzetno.

Šta je smart TV?

Smart TV, kako mu i samo ime govori, nije samo običan televizor. On nudi mnogo više od tradicionalnog gledanja programa – jednostavno pritiskom na dugme daljinskog, imate pristup raznovrsnom sadržaju koji obično konzumirate na telefonu, tabletu ili računaru. Ustvari, smart TV menja potrebu za nekoliko drugih uređaja, pružajući bolji kvalitet slike i veći komfor gledanja omiljenih sadržaja na velikom ekranu.

foto blog  x

Koje su prednosti korišćenja Smart TV uređaja?

Osim što je multifunkcionalan, Smart TV se lako povezuje sa drugim uređajima u vašem domu. Takođe, može se pohvaliti funkcijama kao što su 4K rezolucija i HDR tehnologija, obezbeđujući vrhunsku sliku koja će vas oduševiti.

Ključne karakteristike smart TV-a u poređenju sa klasičnim televizorom Android TV:

Upoznali ste se s Android operativnim sistemom putem Android telefona, a danas je dostupan i na mnogim smart televizorima. Bitno je napomenuti da nije svaki smart TV i Android TV. Odlučujući faktor je operativni sistem na smart TV-u koji mora biti Android. Prednosti Android operativnog sistema nad drugima su brojne, posebno u pogledu dostupnosti aplikacija. Android OS je najrasprostranjeniji operativni sistem na modernim smart televizorima. Televizori sa ovim sistemom omogućuju povezivanje putem takozvane Cast opcije, omogućavajući gledanje sadržaja sa vašeg Android TV-a preko Chrome pregledača. Još jedna značajna prednost korišćenja Android operativnog sistema na vašem televizoru je integracija Google Assistant-a, što omogućava korišćenje glasovnih komandi za pretragu sadržaja.

  • Smart TV i streaming: Smart televizori vam otvaraju vrata ka istraživanju televizije i streaming usluga poput Eon-a, Netflix-a, HBO Go-a, Rakuten TV-a, Disney+, Amazon Prime i drugih.
  • Aplikacije za Smart TV: Repertoar aplikacija dostupnih na smart TV-ima gotovo je beskonačan. Sve što možete preuzeti sa Google Play prodavnice na Android telefonima, dostupno je i na televizoru. Dakle, aplikacije za smart TV obuhvataju sve, od društvenih mreža poput Facebooka ili Instagrama do različitih igara, muzike, filmova, TV emisija, knjiga, časopisa… Odluka je na vama.
  • Upravljanje daljinskim i tastaturama za smart TV: Za razliku od klasičnih televizora, smart TV nudi nekoliko opcija za upravljanje. Dobijate daljinski upravljač uz smart TV, ali imate i druge mogućnosti. Vaš Android telefon može služiti kao daljinski upravljač, a takođe možete povezati miša i tastaturu sa vašim smart TV-om. Ako već imate tastaturu i miša kod kuće, možete ih povezati sa vašim pametnim TV-om putem kabla ili Wi-Fi konekcije. Takođe, možete povezati i tablet sa vašim TV-om.
foto blog  x
  • Povezivanje na internet: Da biste koristili sve “smart” funkcije, pametni televizor mora biti povezan sa vašom internet kućnom mrežom. To možete učiniti putem LAN kabla ili putem Wi-Fi konekcije.

Povezivanje smart TV-a na internet putem LAN kabla: Za uspostavljanje veze smart TV-a sa internetom, koristi se LAN kabl koji se spaja između televizora i rutera. Ovakav način povezivanja pruža stabilniju internet vezu i omogućava kvalitetniji streaming. Važno je obratiti pažnju na dužinu kabla, ali i imati na umu da se, u slučaju nedostatka dužine, može nabaviti produžni kabl po pristupačnoj ceni.

Povezivanje smart TV-a putem Wi-Fi mreže: Korišćenje Wi-Fi mreže za povezivanje smart TV-a donosi nekoliko prednosti. Prvo, eliminiše se problem kablova koji često narušavaju estetiku prostora. Drugo, omogućava fleksibilno postavljanje televizora bez obzira na dužinu kabla ili položaj rutera. Treće, povezivanje putem Wi-Fi omogućava podešavanje internet veze direktno putem daljinskog upravljača. Ovaj postupak zahteva samo nekoliko koraka: putem opcije Menu na daljinskom upravljaču birate Network Settings, zatim Set up a wireless connection, i unosite Wi-Fi šifru. Pri kupovini smart TV-a, proverite da li uređaj ima ugrađeni Wi-Fi ili će biti potrebno dodatno kupiti Wi-Fi USB priključak.

(Vodič za kupovovinu televizora pogledajte OVDE. O razlikama između Google i Android TV-a čitajte OVDE. Kako da izaberete veličinu TV-a saznajte OVDE. O QLED i OLED tehnologijama saznajte OVDE.)

Smart TV – Inovacije i prilagođeni sadržaj

Sve u svemu, pametni televizor predstavlja inteligentnu investiciju. Osim što podiže iskustvo gledanja vesti na viši nivo, omogućava vam da sami određujete vreme i sadržaj koji želite da konzumirate, a istovremeno vam pruža udobnost surfovanja internetom iz udobnosti vaše fotelje.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *